Autoschadeherstel proces

Wij garanderen een soepele afwikkeling en uitstekend schadeherstel. Wij werken namelijk met de modernste materialen en technieken op het gebied van schadeherstel. Het schadeherstel begint met het calculeren van de schade aan uw auto. Dit gebeurt in Audatex, een wereldwijd geaccepteerd systeem dat ontworpen is voor ieder merk en type auto. Een auto doorloopt en aantal verschillende afdelingen. Deze afdelingen zijn:

Demontage/ plaatwerkafdeling. De beschadigde delen worden gedemonteerd en/of hersteld en eventuele nieuwe delen worden besteld bij de merkdealer. Dit is de plek waar ze bijvoorbeeld beschadigde delen demonteren en deuken verwijderen.

Afdeling voorbewerking. De laatste oneffenheden worden hier weggehaald en blanke delen worden voorzien van een grondlaag en van de nodige vullende lagen. Daarna worden alle te spuiten delen door ervaren voorbewerkers glad geschuurd. Dit is zeer accuraat werk, aangezien er later geen oneffenheden en krassen zichtbaar mogen zijn.

Spuitafdeling. De kleuren worden gemengd op basis van de gegevens van de auto en de meting die wij verrichten. Wij werken met milieuvriendelijke lakken en met de modernste spuitmethoden. Voor het spuiten worden alle niet te spuiten delen zorgvuldig afgeplakt. De te spuiten delen worden grondig ontvet en de laatste stofdeeltjes worden weggehaald. Na het spuiten wordt de lak gecontroleerd en gedroogd in de cabine met (infrarood) warmte.

Montageafdeling. Deze afdeling start de montage van de gedemonteerde of nieuwe onderdelen. Hierbij wordt tevens indien nodig de elektronica gecontroleerd en verlichting afgesteld. Afhankelijk van de schade worden de nieuwe onderdelen getest en wordt de stuurinrichting gecontroleerd.

Na de montage wordt de auto grondig gewassen van binnen en buiten. Op basis van een uitgebreide checklist wordt nog een eindcontrole uitgevoerd. Zo kunnen wij garanderen dat uw auto vakkundige hersteld en blinkend schoon is.

Reparatie plannen | Offerte aanvragen

Service en klantgericht

"De service en klantgerichtheid is opmerkelijk goed. Ook het plezier waarmee het werk wordt gedaan is top." - Aad Langeveen

Hoe werkt mobiel schademelden?

  1. Meld uw schade
  2. Voeg foto's toe
  3. Maak direct een afspraak